Videoproiectoare

De la Publicitate Enciclopedica

Salt la: Navigare, căutare

Videoproiectoare

Videoproiector ToshibaXC2000 Videoproiector Toshiba cu camera video incorporata, LCD, XGA, 600:1, functii speciale
Videoproiector Toshiba
XC2000 Videoproiector Toshiba cu camera video incorporata, LCD, XGA, 600:1, functii speciale[1]

Folosirea videoproiectorului in prezentarea de vanzare
""Sa invatam cum sa folosim videoproiectorul pentru a face prezentari memorabile!""

Folosirea videoproiectorului in promovarea produselor sau in prezentarea solutiilor catre potentialii clienti este o practica comuna in domeniul comercial.
Stapanind tehnica prezentarii ajutate de videoproiector, reprezentantul de vanzari reuseste sa castige auditoriul si sa isi creasca vanzarile.... mai mult...[2]

Mobil cu videoproiector incorporat

Japonezii de la NTT DoCoMo au anuntat un nou mobil, de data asta cu videoproiector incorporat. Are trei leduri pentru cele trei culori RGB, rezolutie de 480×320 de pixeli si o putere luminoasa de 7,5 lumeni. Videoproiectorul poate proiecta pe un ecran o imagine cu diagonala de 20 de inci (50 cm). Problema e ca bateria rezita doar la aproximativ 20 de minute de proiectie. Nu ne asteptam sa fie totul perfect din prima, nu?lumivirtuale.descopera.ro</ref>

Dupa ce criterii alegi un videoproiector

1. Luminozitatea. Se masoara in ANSI lumeni. Cu cat este mai mare, cu atat mai bine, cu mentiunea ca pretul va fi influentat negativ de alegerea ta. Un proiector cu luminozitatea mai mare de 800 de lumeni este bun pentru sali cu lumina ambientala foarte slaba (este indicata folosirea draperiilor groase); unul cu 2.500 de lumeni merge in sali cu lumina foarte puternica, draperiile nemai fiind necesare.

2. Rezolutia. Un proiector video suporta mai multe rezolutii, de la SVGA (800×600) sau XGA (1024×768), pana la WXGA (1280×768) sau SXGA (1280×1024), si chiar HD 1080 (1920×1080). Ceea ce conteaza este rezolutia nativa, adica acea valoare a rezolutiei la care videoproiectorul poate oferi cea mai buna calitate a imaginii. Recomandari in alegerea rezolutiei native optime: WXGA pentru aplicatii business si XGA sau HD 720 (1024×720) pentru proiectii de filme sau TV.

3. Contrastul. Se exprima printr-un raport numeric de forma n:1, unde valoare lui n indica de cate ori culoarea cea mai deschisa (albul) este mai „stralucitoare” decat culoarea cea mai inchisa (negrul). Cu cat acest raport este mai mare cu atat nuantele redate de videoproiector vor fi mai vii, iar imaginile mai „colorate”.

4. Tehnologia de constructie: LCD (Liquid Crystal Display), DLP (Digital Light Processing) si LCoS (Liquid Crystal on Silicon). Un videoproiector LCD are luminozitate sporita, definitie buna a culorilor, claritate a imaginilor, dar contrastul mai slab. Un DLP are contrast superior, dar provoaca efectul de curcubeu. Un videoproiector LCoS suporta rezolutii inalte, dar are pretul ridicat

5. Timpul de viata al lampii, estimat in ore si in general cu valori cuprinse intre 1.000 si 4.000 de ore. O lampa de calitate superioara va avea un timp de viata mai mare si, implicit, va induce costuri de intretinere mai mici.

6. Zgomotul. Este generat de sistemul de racire (ventilatie) al lampii si se masoara in dB (decibeli). Este indicat ca valoarea acestuia sa fie cat mai mica, de preferat sub 35 dB.

7. Portabilitatea. Este specifica modelelor cu lampi de putere mai mica care dezvolta luminozitati de pana la 2.500 - 3.000 de lumeni. Peste aceste valori, videoproiectoarele sunt in general stationare, avand dimensiuni si greutati apreciabile (6-8 kg).

8. Conectivitatea si Compatibilitatea. Sunt doua caracteristici importante care descriu capacitatea videoproiectorului de a „comunica corect” cu alte echipamente, atat ca simplu periferic, cat si ca sursa secundara de date. Coreleaza standardele de conectare cu cele ale aparatelor deja detinute.... mai mult...[3]

Unelte personale
Trusa de unelte