Transformatoare

De la Publicitate Enciclopedica

Salt la: Navigare, căutare

Cuprins

Transformatoare

Posturi de transformare Posturi de transformare in anvelopa de beton, in anvelopa de metal si un kit - post de transformare aerian
Celule de medie tensiune gama MOD6 Celulele modulare din gama MOD6 sunt destinate utilizarii in tablourile de medie tensiune din posturile de transformare MT/JT din sistemul energetic de distributie cat si in posturile de transformare de abonat. LM, TM, IMP-IMS, MCT, MCTs, MT, CS-CD, SI, LLM, RMb, RMS-RMD
Intreruptoare de medie tensiune in vid Produsele fac parte din cea mai recenta generatie de aparate din aceasta gama, actionarea fiind cu actuator magnetic. Acest lucru face ca intreruptoarele sa aiba anduranta de pana la 150.000 cicluri I-D si nu necesita intretinere pe intreaga durata de viata.
Reanclansatoare automate tip KTR27 Reanclansatoare KTR27 au urmatoarele avantaje: comutatia in vid, mediul izolant este solid si aer, inglobeaza 6 senzori de curent si 6 senzori de tensiune, patru grupe de protectie independente.
Transformatoare uscate Transformatoare uscate
Sisteme de teleconducere SIT TEL Sisteme de teleconducere productie proprie gama SIT TEL. Sistemele SIT TEL sunt capabile sa realizeze teleconducerea intregii game de posturi de transformare cat si a altor echipamente electrice.
Separatoare de sarcina in vid de 24 kV Echipamentul are la baza modulul de comutatie primara al reanclansatorului KTR 27. Acest fapt confera produsului caracteristici net superioare altor produse similare si permite upgradarea pana la functionalitatea unui reanclansator.
Alte echipamente electrice de medie tensiune Transformatoare pentru o gama variata de puteri.... mai mult[1]

Calculul transformatorului de 220V

Pentru proiectarea rapida a oricarui transformator de retea se procedeaza in felul urmator:
In primul rand miezul transformatorului nu se alege la intamplare, ci se calculeaza functie de puterea absorbita de secundarele transformatorului, care alimenteaza un anumit montaj. In cazul unui singur secundar, se ia in considerare puterea absorbita numai de el; la mai multe secundare se face suma puterilor. De exemplu, un transformator necesita in secundar o putere 10W, care inseamna o tensiune necesara de 20V la o intensitate de 0.5A. De asemenea, un secundar pentru alimentarea unui beculet pilot de 6V/0.3A. Suma puterilor va fi de (20x0.5)+(6x0.3)=10+1.8=11.8 adica aproximativ 12W. Puterea in wati se noteaza cu P.
Suprafata de miez care se cere folosita poate fi obtinuta printr-o formula empirica simpla si anume S2=P, in care S este notatia pentru suprafata sectiunii exprimata in centrimetri patrati.
Se prefera folosirea tabelului I, care ofera mai multe variante, pentru diverse cazuri, pornind de la transformatoarele speciale pentru aparataj III-FI, cu scapari magnetice minime, calculate empiric cu formula 60/S, apoi sistemul de transformator obisnuit, calculat confortabil cu 50/S, un sistem economic, pentru economie de cupru cu 45/S si sistemul cel mai riscant, pentru transformatoare care nu pot fi utilizate decat un timp limitat la 1...2 ore, cu formula 40/S.... mai mult...[2]

Transformatoare de putere de tip uscat

- cu puteri de 10 ÷ 1600 kVA Transformatoarele cuprinse în această grupă corespund condiţiilor impuse de standardele STAS 1703 şi IEC 76 şi de cerinţele standardelor recunoscute internaţional cerute de clienţi, în special IEC 726.
Condiţii de funcţionare
Transformatoarele sunt destinate să alimenteze serviciile auxiliare interne ale centralelor electrice din staţiile de metrou şi din cartierele de locuinţe. Transformatoarele sunt calculate să funcţioneze în camere închise bine ventilate şi sunt alimentate din reţelele electrice libere (protejate) de supratensiuni atmosferice.
Temperaturile ambiante sunt:
temperatura max. ambiantă: +40°C
temperatura zilnică medie a aerului: +30°C
temperatura min. a aerului: -15°C
altitudinea max.: 1000 m deasupra nivelului mării
Grad de protecţie: IP00 sau IP20

Caracteristici constructive
Circuitul magnetic este fabricat din tablă silicioasă laminată la rece, izolată cu carlit, cu cristale orientate.
Înfăşurările se fabrică din conductor de cupru izolat cu fibre de sticlă (sticlo-stratitex) şi email, impregnate în lac electroizolant
Tipurile de bobinaj folosite sunt: cilindric sau spiralat pe partea de JT şi stratificat sau continuu în galeti pe partea de IT.
Reglajul tensiunii pe patea de IT se realizează la o placă de borne, prin intermediul unor regleţi (barete).
Conexiunile de IT şi JT sunt făcute din bare de cupru izolate cu bandă polyglass.
Ieşirile sunt scoase afară pe latura mică a transformatorului sau pe capac, pe partea de IT prin izolatori iar pe partea de JT prin bare.
În funcţie de cerinţa clientului şi cu acordul producătorului, ieşirile pot fi amplasate şi altfel: efectuând modificările necesare ale dimensiunilor de gabarit.
Carcasa de protecţie se fabrică din tablă de oţel asezată pe o ramă metalică. La partea superioară este prevăzută cu fante (jaluzele) care să permită circulaţia liberă a aerului.
Transformatorul poate fi ridicat cu ajutorul urechilor prevăzute pe schelă.

Accessorii principale
izolatori IT
bare JT
bornă de punere la masă
cărucior
carcasă

Caracteristici tehnice specifice
frecvenţa de lucru: 50 Hz
tensiunea de lucru: IT: 6; 10 kV; JT: 0,4 kV
domeniul de reglaj al tensiunii pe partea de IT: ± 2 x 2,5%; ± 5%; ± 10%
tipul răcirii: ANAN
clasa de izolaţie: F
încălzirea admisibilă în înfăşurări: 100°C... mai mult...[3]

Transformatoare de putere in ulei

Transformator in ulei
Transformator in ulei[4]

Conditii de functionare

Transformatoarele functionează la temperaturi ambiante de maxim + 40º C si minim - 35º C. Altitudinea maxima de instalare deasupra nivelului marii: 1000 m. Caracteristici constructive

  1. Circuitul magnetic se fabrica din tabla silicioasa de otel izolata cu carlit, cu cristale orientate, laminata la rece, cu pierderi specifice reduse.
  2. Infasurarile se fabrica din conductor de cupru profilat izolat cu hartie. Ele sunt de tip continuu sau spiralat in galeti, iar cele de IT şi de reglaj sunt realizate continuu întretesut.
  3. Cuva este tip clopot, din tabla de otel sudata, testata şi garantata la vid.

Accesorii principale

  1. Izolatori IT şi JT
  2. Conservator pentru ulei
  3. Comutator de reglaj sub sarcina
  4. Cofret de comanda
  5. Radiatoare
  6. Motopompe
  7. Carucior
  8. Releu Buchholz
  9. Indicator magnetic pentru nivelul uleiului
  10. Supapa de presiune
  11. Filtru de aer deshidratant cu silicagel
  12. Indicatoare de temperatura a uleiului si bobinajului
  13. Robinet pentru golirea si filtrarea uleiului

Uleiul de transformator serveste ca izolant in transformator si la racirea transformatorului. El izoleaza straturile( intre ele si fata de miezul feromagnetic ) si evacueaza pierderile din transformator in timpul functionarii, contribuind la racirea lui. Transformatoare de putere de tip uscat cu puteri de 10 ÷ 1600 kVA Conformitate

Transformatoarele cuprinse in această grupa corespund conditiilor impuse de standardele STAS 1703 şi IEC 76 şi de cerintele standardelor recunoscute international cerute de clienti, în special IEC 726. Conditii de functionare

Transformatoarele sunt destinate sa alimenteze serviciile auxiliare interne ale centralelor electrice din staţiile de metrou şi din cartierele de locuinţe. Transformatoarele sunt calculate să funcţioneze în camere închise bine ventilate şi sunt alimentate din reţelele electrice libere (protejate) de supratensiuni atmosferice.

Temperaturile ambiante sunt:

  1. temperatura maxima ambianta: +40°C
  2. temperatura zilnica medie a aerului: +30°C
  3. temperatura minima a aerului: -15°C
  4. altitudinea maxima: 1000 m deasupra nivelului marii

Grad de protectie: IP00 sau IP20 Caracteristici constructive

  1. Circuitul magnetic este fabricat din tabla silicioasa laminata la rece, izolata cu carlit, cu cristale orientate.
  2. Infasurarile se fabrica din conductor de cupru izolat cu fibre de sticla (sticlo-stratitex) şi email, impregnate in lac electroizolant
  3. Tipurile de bobinaj folosite sunt: cilindric sau spiralat pe partea de JT si stratificat sau continuu in galeti pe partea de IT.
  4. Reglajul tensiunii pe patea de IT se realizeaza la o placa de borne, prin intermediul unor regleţi (barete).
  5. Conexiunile de IT si JT sunt facute din bare de cupru izolate cu banda polyglass.
  6. Iesirile sunt scoase afara pe latura mica a transformatorului sau pe capac, pe partea de IT prin izolatori iar pe partea de JT prin bare. In functie de cerinta clientului si cu acordul producatorului, iesirile pot fi amplasate şi altfel: efectuand modificarile necesare ale dimensiunilor de gabarit.
  7. Carcasa de protectie se fabrica din tabla de otel asezata pe o rama metalica. La partea superioara este prevazuta cu fante (jaluzele) care sa permita circulatia libera a aerului.
  8. Transformatorul poate fi ridicat cu ajutorul urechilor prevazute pe schela.

Accesorii principale

  1. izolatori IT
  1. bare JT
  2. borna de punere la masa
  3. carucior
  4. carcasa

Caracteristici tehnice specifice

  1. frecventa de lucru: 50 Hz
  2. tensiunea de lucru: IT: 6; 10 kV; JT: 0,4 kV
  3. domeniul de reglaj al tensiunii pe partea de IT: ± 2 x 2,5%; ± 5%; ± 10%
  4. tipul racirii: ANAN
  5. clasa de izolatie: F
  6. incalzirea admisibila in infasurari: 100°C[5]

transformatoare uscate de medie tensiune

Transformatoare de medie tensiune

EDM

EdM.pdf 48_Transformatoare EdM.pdf [6]

Unelte personale
Trusa de unelte