Sponsorizari

De la Publicitate Enciclopedica

Salt la: Navigare, căutare

Cuprins

Sponsorizari

  • Sponsorizarea este un act prin care o persoana juridica sau fizica cedeaza unele bunuri materiale sau financiare unei alte persoane sau institutii in scop umanitar fara a avea pretentii de a-i fi inapoiate sau obtinerea altor avantaje.

De sponsorizare pot beneficia persoanale sau institutiile care desfasoara o activitate cu caracter direct umanitar, filantropic, cultural, artistic, educativ, stiintific, religios, sportiv sau care este destinata protectiei drepturilor omului si educatiei civice ori calitatii mediului inconjurator, etc.

Cel mai important motiv care ar trebui sa determine o persoana sa faca o sponsorizare ar fi urmarea invataturilor din Sfanta Scriptura lasate de Iisus Hristos si Sf. Apostoli, precum si invataturile si exemplele personale date de Sfintii crestini si Sfintii Parinti ai Bisericii Crestine Ortodoxe care ne indeamna la realizarea de fapte bune si prin sprijin material pe langa cel afectiv. O sponsorizare poate fi o fapta buna numai daca este insotita de iubire si sentimente curate. O fapta buna duce la iertarea unor pacate de catre Sf. Treime facute de cel in cauza, ameliorarea unor carente personale, cresterea sansei de vindecare a anumitor afectiuni etc. Urmarile unor fapte bune se vor observa in primul rand in viata personala a celui care a facut acest lucru, precum si in a acelora pe care el ii iubeste. Bunul Dumnezeu in nemarginita Sa intelepciune ne-a oferit anumite posibilitati materiale cu scopul de a avea posibilitatea sa daruim la randul nostru celor care au nevoie, nu doar pentru uzul strict personal al nostru si al familiei noastre; nerealizarea acestora poate avea in timp diferite efecte: aparitia unor suferinte fizice sau psihice, noua si persoanelor pe care le iubim, pierderi materiale si financiare, etc.

Firmele care fac sponsorizari beneficiaza de o reducere de pana la 10% din baza de impozitare, reducandu-si astfel impozitele pe care trebuie sa le plateasca statului. Si de ce sa nu facem cu acesti bani o fapta buna, ajutand astfel semenii nostri, determinand in timp cresterea calitatii oamenilor prin educarea lor corespunzatoare si apoi o implicita reducere a impozitelor si taxelor. Intotdeauna cel care face o fapta buna (in cazul de fata o sponsorizare) va simti in suflet o stare de multumire, bucurie, pace interioara, etc, lucruri ce nu vor putea fi niciodata cumparate cu bani, fiind o rasplata a Bunului Dumnezeu pentru fapta buna.... mai mult...[1]

Ghid pentru obtinerea unei sponsorizari

Informatiile de mai jos sunt valabile pentru sponsorizarile curente ale bancii. Pentru detalii despre finantarile din programul "Schimba un destin" vezi detalii in pagina programului.

Pasii pe care trebuie sa ii parcurgi pentru a obtine o sponsorizare:

  1. Citeste criteriile de eligibilitate.
  2. Daca proiectul tau este eligibil, descarca si completeaza cererea de sponsorizare, pe care o gasesti mai jos.
  3. Trimite cererea responsabilului de sponsorizari.

Cererea pe care o gasesti mai jos este valabila pentru proiectele in care vrei sa ne implicam financiar.

Daca doresti ca angajatii BRD sa voluntarieze pentru organizatia ta sau daca vrei ca unul dintre colegii nostri sa sustina o prezentare la evenimentul pe care il organizezi este de ajuns sa contactezi responsabilul de sponsorizari prin e-mail.

Trimite orice solicitare in privinta parteneriatelor cu cel putin o luna inainte ca proiectul sau evenimentul tau sa se desfasoare. Astfel, vom putea gasi persoanele cele mai potrivite pentru a raspunde solicitarii tale.

Criterii de eligibilitate

'BRD se implica in urmatoarele domenii: '
  • Arta si cultura;
  • Educatie;
  • Sport;
  • Actiuni umanitare;
  • Protectia mediului.
Preferam proiectele in care:
  • suntem singurul sponsor din domeniul financiar bancar;
  • sunt implicate mai multe companii sau institutii publice;
  • ii putem implica si pe angajatii BRD.
Nu sponsorizam proiecte care:
  • sunt propuse de persoane fizice;
  • nu se desfasoara pe teritoriul Romaniei;
  • au ca beneficiari organizatii politice, sindicale sau constituite pe criterii etnice si religioase;
  • presupun acoperirea cheltuielilor generale ale organizatiei, fara legatura cu proiectul propus.
Propunerea trebuie sa contina:
  • descrierea organizatiei solicitante;
  • scurta descriere a proiectului;
  • data propusa pentru inceperea si incheierea proiectului;
  • informatii despre bugetul proiectului.

Cererea de sponsorizare

Daca proiectul tau este eligibil, descarca si completeaza cererea de sponsorizare:

Descarca cererea de sponsorizare

Solicitarile care nu respecta formatul din cererea de sponsorizare nu vor fi analizate.


Cui trimit cererea de sponsorizare

Trimite cererea ta responsabililor de sponsorizari de la sediul central al Bancii. Gasesti datele lor in pagina [contact.html Contact].

Cand si cum primesc raspuns

Propunerile de parteneriat sunt prezentate lunar managementului bancii spre aprobare.

Daca proiectul propus prezinta interes pentru BRD, in maximum o luna vei fi contactat pentru a stabili pasii urmatori.

Daca proiectul propus nu prezinta interes pentru banca, vei fi instiintat in maxim 2 saptamani.

Din momentul trimiterii formularului, intregul proces de aprobare dureaza maxim 2 luni.

BRD isi rezerva dreptul de a finanta sau nu propuneri inaintate de organizatii, in functie de disponibilitatea fondurilor si de mentinerea unui echilibru intre domeniile de interes, grupurile tinta si zonele geografice.... mai mult...[2]
Unelte personale
Trusa de unelte