Pui de porumbei

De la Publicitate Enciclopedica

Salt la: Navigare, căutare

Bibliografie

  1. porumbei.ro

Evolutia unui pui de porumbel in 36 de zile
Ziua1 "Sara" este un pui de porumbel "Seraphim". A iesit din ou la inceputul lui Mai. Credem ca va fi porumbita. O hranesc pe Sara la fiecare 2 ore cu o mixtura de hrana pentru pui si apa. Nota*: porumbeii isi cresc puii cu mult devotament. Autorul acestui articol nu precizeaza de ce acest pui necesita ingrijire umana.

Ziua 2 A crescut putin mai mare decat oul vecin. Este hranita la fiecare 3 ore.

Ziua 4 Este hranita la fiecare 4 ore. Ochii nu s-au deschis inca. Sara a scos primul sunet, auzit cu greu. Doarme intr-o cutie sub lampa.

Ziua 6 Un pui de somn dupamasa, stand pe spate. Ochii larg inchisi.

Ziua 9 Ochii s-au deschis si acum stie de unde vine mancarea. Mici pene apar la capetele aripilor. Mananca la 5 ore si inca doarme in cea mai mare parte a timpului.

Ziua 10 Sara si-a triplat marimea pe care o avea cand a iesit din ou. Poza este realizata in unul din putinele momente cand nu doarme.

Ziua 12 Wow! De unde au aparut acele pene’ Sara creste sub ochii mei.

Ziua 13 Primele cuvinte spuse de Sara: "Peep, peep, peep, peep!". Cred ca asta inseamna "Hraneste-ma!!". Am adaugat mazare si porumb in dieta. Ii plac mult.

Ziua 14 Este incredibil cat de repede creste. Sara a inceput sa faca pasi cand nu are stomacul plin. O scot la scurte plimbari la soare.

Ziua 17 Prima ei zi de baie.

Ziua 19 Antrenamente - isi mentine echilibrul intinzand aripile. Nu ii place. Dar dupa cateva minute vrea iar!

Ziua 20 Se pare ca penele mai au inca de crescut pana la decolare.

Ziua 21 In varsta de 3 saptamani. Este adorabila. Tot timpul infometata, tot timpul curioasa

Ziua 25 Incepe sa ia forma unui porumbel adevarat, doarme mai putin si hoinareste mai mult.

Ziua 27 Hranirea la aceasta varsta este o adevarata provocare. Vrea sa manance dar nu sta locului deloc pentru a fi hranita. Desi uraste asta, infasurata intr-un tricou poate fi imobilizata pentru o hranirea eficienta.

Ziua 28 Grasa si obosita dupa hranire. Urmeaza o baie, uscare cu foenul si un pui de somn. Peste 2-3 zile va zbura.

Ziua 33 Aproape poate zbura! Iat-o intinzandu-si aripile si testandu-si puterea de sustinere in aer. Este foarte prudenta, ma mosteneste.

Ziua 34 Incredibil. Plasata pe marginea unei bai exterioare pentru pasari, Sara s-a aruncat direct in mijloc si a inceput sa faca baie. Cum a stiut ce trebuie sa faca’

Ziua 36 Este prudenta, este curajoasa, este o zburatoare! Penele ei sunt moi si luminoase. Dupa numai 36 de zile Sara si-a gasit un loc in inima mea.[porumbei.ro ... mai mult]...[1]

Unelte personale
Trusa de unelte