Oglinda

De la Publicitate Enciclopedica

Salt la: Navigare, căutare

Oglinda

Alegerea si amplasarea oglinzilor


Image:oglinda.jpg
Indiferent de stilul ales in amenajarea unei locuinte, exista un obiect care nu lipseste niciodata - oglinda. Pe langa scopul pur practic, ea infrumuseteaza orice casa, da senzatia unui spatiu mai larg, adanceste suprafetele, si, de ce nu, poate crea chiar o atmosfera care impinge la meditatie sau intimitate.


Raportandu-ne strict la locuinte/incaperi, oglinzile transforma complet orice camera, dau luminozitate si pot schimba un decor simplu intr-unul spectaculos. Totodata, ele dau dinamism, fac ca obiectele sa capete semnificatii si reflexe noi. Daca nu va deranjeaza sa aveti in aceeasi camera mai multe oglinzi, puteti sa faceti un adevarat “colt artistic”, care sa creeze jocuri de lumini sau sa puna in evidenta un alt obiect de decor. O colectie de oglinzi de mici dimensiuni poate deveni punctul focal al unei camere. Cu siguranta, va atrage atentia vizitatorilor, iar privirile se vor opri asupra peretelui respectiv. Aceste oglinzi pot fi de forme si marimi diferite, pot crea un puzzle sau un tot unitar.


Oglinzile pot deveni pretioase piese de mobilier daca le incadrati in rama potrivita. Daca aveti mai multe oglinzi incercati sa pastrati pentru ramele lor aceeasi tematica, acelasi material, sau macar sa fie de aceeasi culoare. O rama colorata este foarte potrivita pentru o casa decorata intr-un stil vesel sau o casa cu multi copii. Cu rama bogata in detalii sculptate, accentuate cu nuante aurii, poate completa o sufragerie de lux, in care exista mobila din lemn masiv. Cu rama alba de forma ovala, poate deveni oglinda romantica din camera unei adolescente si… nu numai.
Un perete acoperit in intregime de o oglinda va mari optic camera si ii va adauga un plus
Image:oglinda-.jpg
de stralucire.
De mare efect este si amplasarea unei oglinzi neinramate pe un perete colorat aprins.
O oglinda asezata pe peretele salii de mese poate crea o atmosfera speciala, mai ales daca obisnuiti sa pregatiti cine romantice. O lumanare pusa pe masa, in fata oglinzii, va amplifica senzatia de intimitate, si in acelasi timp va oferi si lumina necesara servirii mesei. Acelasi efect romantic il va avea si o oglinda care sa acopere o mare parte a unui perete din dormitor. O oglinda amplasata pe hol, pe unul dintre peretii laterali, ofera spatiului profunzime si dimensiunile generoase.
Oglinzile reflecta si "imprastie" lumina in camera si aduc mai multa luminozitate colturilor intunecate. Piesele de mobilier capata mai mult fast daca au oglinzi montate pe usi.


O oglinda peste o alta oglinda amplasate in baie aduc inovatie si un plus de creativitate clasicei oglinzi asezate deasupra chiuvetei.
Vechile precepte chineze Feng Shui recomanda folosirea oglinzilor in contracararea fortelor malefice ale ambientului si in amplificarea energiilor benefice. Conform traditiei chinezesti, oglinzile trebuie puse mai ales vizavi de usa.


In literatura se spune ca oglinda te arata asa cum te vad ceilalti… important este sa alegeti oglinda “corecta”.
... mai mult...[1]

Oglinda si lumina din baie


In general, oglinda din baie este una dintre cele mai bune “prietene” ale femeilor. Pentru efectuarea machiajului, pentru reimprospatarea acestuia sau pentru realizarea unei coafuri, folosim oglinda din baie.


Pe langa aceste detalii foarte importante, oglinzile din baie au si o valoare estetica. In functie de marime si de zona unde sunt amplasate, acestea pot schimba total aspectul intregii bai. Asadar, daca redecoram incaperea trebuie sa avem grija ca oglinda sa se integreze perfect in decorul si atmosfera baii.

In caz ca ai ales deja un model de oglinda, iar cand ai ajuns acasa ai constatat ca nu se potriveste in baia ta, nu trebuie sa cumperi alt produs. Lumina din baie este si ea un detaliu foarte important care te poate ajuta chiar sa schimbi sau sa ascunzi detaliile care nu-ti plac la oglinda.

In plus, lumina din baie este foarte importanta atat pentru aspectul baii cat si pentru confortul nostru. Gandeste-te putin: vrei ca machiajul tau sa arate impecabil, nu? Si cum il poti realiza daca oglinda nu este perfect iluminata?

In caz ca nu ai geam la baie prin care sa patrunda lumina naturala, alege un bec sau cateva spoturi asezate langa oglinda care sa degaje o lumina cat mai apropiata de cea naturala. Evita becurile stil neon sau spoturile care dau o lumina difuza.

In mod normal, imaginea ta din oglinda trebuie sa fie cat mai apropiata de imaginea naturala. O lumina aleasa neinspirat poate face ca tenul tau sa aiba o alta nuanta decat cea reala si astfel machiajul nu va mai arata perfect.

Cu putina atentie la detalii si inspiratie, baia noastra poate arata foarte bine si ne poate ajuta, in acelasi timp, sa ne infrumusetam in fiecare zi.... mai mult...[2]

Unelte personale
Trusa de unelte