Expeditii

De la Publicitate Enciclopedica

Salt la: Navigare, căutare

Bibliografie

  1. iturism.ro
  2. alpinet.org

Expeditie pe AMAZON

  • Descriere: O expeditie in cea mai mare padure tropicala a lumii, in bazinul hidrografic al Amazonului, la bordul unui vas suficient de luxos ca sa merite comparatia cu un hotel de 5 stele, avand aproape toata diversitatea florei si faunei specifice zonei, poate fi cu siguranta o experienta de neuitat.

Aventura incepe la Iquitos, unde te vei imbarca pe vasul ce iti va fi casa pentru urmatoarele 7 zile. Daca in prima zi ghizii dedicati si foarte bine pregatiti te vor ajuta sa te acomodezi in mediul luxuriant al padurii tropicale, incepand cu cea de a doua zi a expeditiei vei patrunde adanc in inima junglei, atingand pentru inceput locul in care se naste fluviul cu cel mai mare bazin hifrografic al planetei - Amazonul - prin confluenta raurilor Ucayalo si Maranon. Vei explora aceasta zona la bordul unui schif si vei avea ocazia sa observi delfinii de apa dulce (prezenti doar in bazinul Amazonului) si nuferi uriasi.

A treia zi vei ajunge in regatul temutilor piranha, pe care vei avea ocazia sa-i si pescuiesti, daca te pasioneaza acest sport. Vizitarea Rezervatiei Nationale Pacaya-Samiria iti va da prilejul sa observi nenumarate specii de pasari si animale, precum tucanii, egretele, papagalii macaw (cei mai mari si mai colorati din lume), maimutele capucin, iguanele si lenesii (deasemenea, prezenti numai in jungla amazoniana).

Vei vizita si o comunitate locala, protejata datorita unicitatii si fragilitatii sale, ale carui obiceiuri si stil de viata iti vor fi prezentate in amanunt, iar shamanul satului iti va oferi spectacolul unei incantatii pentru sanatate si noroc.

Vei vizita apoi Parcul National Amazon si vei observa neintrerupta activitate a vietuitoarelor padurii de la inaltimea podurilor suspendate. Alte specii cu care este foarte probabil sa te intalnesti sunt vidrele uriase si cel mai mare rozator din lume : capybara.... mai mult...[1]


Expeditie in Anzii Cordilieri

  • Ojos del Salado (6893 m) este cel mai inalt vulcan din lume şi cel de-al doilea varf din America. Varful a fost urcat prima oara de alpinistii polonezi Justyn Wojsznis si Jan Szczepanski pe 26 februarie 1937. Ascensiunea este moderat dificila din punct de vedere tehnic, in schimb este extrem de solicitanta fizic. Pe ultimii 150 m diferenta de nivel se catara pe structura mixta, gheata si stanca.


Aconcagua (6962 m), in original in spaniola, Cerro Aconcagua, se gaseste in Argentina si este simultan cel mai inalt munte din ambele Americi, din emisfera sudica, precum si cel mai inalt munte din afara Asiei si unul din cele sapte varfuri importante ale lumii, fiecare dintre ele fiind cel mai inalt al continentului sau al sub-continentului din care face parte. Prima urcare inregistrata a fost in anul 1897, fiind condusa de britanicul Edward Fitzgerald. Varful a fost atins de elvetianul Matthias Zurbriggen in ziua de 14 ianuarie si apoi de alti doi membri ai expeditiei cateva zile mai tarziu. Pentru atingerea acestui varf se pot urma mai multe rute, cu grade de dificultate diferite. Una dintre acestea este ruta nordica, cea care e considerata cea "clasica", pentru care intrarea in Parcul National Aconcagua se face pe la Puente del Incas. Este ruta cea mai accesibila si des utilizata. O alta ruta implica urcarea Ghetarului Polonezilor, fiind o ruta tehnica ce presupune escaladarea unui gheatar de 1005 m cu o inclinatie de 45-60 grade. Aceasta varianta de urcare porneste din Penitentes, de-a lungul vaii Vacas, ajungand la baza ghetarului.... mai mult...[2]

Unelte personale
Trusa de unelte