Cetateni

De la Publicitate Enciclopedica

Salt la: Navigare, căutare

Cetateni

  • Portalul „Europa ta” - secţiunea „Cetăţeni” vă oferă informaţii practice detaliate despre drepturile şi oportunităţile de care beneficiaţi în Uniunea Europeană şi pe piaţa sa internă, precum şi sfaturi privind exercitarea acestor drepturi. De exemplu, puteţi afla mai multe lucruri despre condiţiile de viaţă, de muncă şi de studiu din altă ţară a Uniunii Europene. Pentru moment, paginile în limba română sunt în construcţie.... mai mult...[1]


Cetăţenia română

1. Dobândirea, redobândirea sau renunţarea la cetăţenia română sunt reglementate prin Legea cetăţeniei române nr. 21/1991, republicată în Monitorul Oficial nr. 98/ 06.03.2000, Partea I, modificată prin Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului României nr. 68 din 13 iunie 2002, aprobată cu modificări şi completări prin Legea nr. 542/01.10.2002, precum şi prin Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului României nr. 43 din 29.05.2003.

2. Autoritatea competentă pentru soluţionarea problemelor de cetăţenie este Comisia pentru Cetăţenie din cadrul Ministerului Justiţiei.

3. Cererile de redobândire sau de renunţare la cetăţenia română pot fi depuse şi la misiunile diplomatice şi oficiile consulare de carieră ale României în străinătate.

4. Aprobarea cererilor privind acordarea şi renunţarea la cetăţenia română se face prin Hotărâre a Guvernului României, care se publică în Monitorul Oficial, partea I.

- în cazul domiciliului sau reşedinţei în străinătate, este prevăzută posibilitatea de a depune cererile de redobândire, respectiv dobândire a cetăţeniei române şi la misiunile diplomatice sau oficiile consulare ale României din străinătate.

- pentru redobândirea cetăţeniei române, în ordonanţă se prevede condiţia cunoaşterii limbii române.

- cererea se depune personal. Astfel, se poate verifica şi condiţia prevăzută de lege ca solicitantul să cunoască limba română.

- se instituie condiţia ca, atât în cazul acordării, cât şi în cel al redobândirii cetăţeniei române, solicitanţii să nu fi întreprins sau sprijinit acţiuni împotriva ordinii de drept ori a siguranţei naţionale a României; în consecinţă, cererile vor fi însoţite de o declaraţie în acest sens.

5. În materia retragerii cetăţeniei române a fost introdus un nou caz de retragere a cetăţeniei române şi anume în dauna persoanei, cunoscute ca având legături sau care a sprijinit, sub orice formă, grupări teroriste ori a săvărşit alte fapte care pun în pericol siguranţa naţională.


Restabilirea domiciliului în România (repatrierea) cetăţenilor români aflaţi în străinătate


Clarificarea cetăţeniei române


Renunţarea la cetăţenia română


Redobândirea cetăţeniei române ... mai mult...[2]

Cetateanul urban

Cetateanul, locuitorul, insul, individul, persoana, omul care traieste intr-un oras cat Bucurestiul de mare, este un URBAN. Ruralul, teoretic sta la tara, desi nu mai e asa de foarte multi ani. Ruralul a devenit urban, desi era un tip de treaba, cu o educatie simpla de taran, dar, ca tot omul, s-a schimbat. Mediul urban l-a schimbat. Ce a devenit? A devenit un cetatean urban,care se caracterizeaza prin:

1. Vestimentatie

  • pantaloni albi, pantofi negri cu varf lung, ridicat si ascutit
  • fular Arafat
  • geaca lucioasa


2. Hair

brunet cu mult gel pe par si pe alocuri suvite galbene


3. Gesturi

Cand are companie in locuri publice, vorbeste tare si foarte murdar, rade galagios si in acelasi timp aplauda si da din picioare. Se uita lung dupa femei de toate varstele si categoriile, adresandu-le un "compliment", de asemenea, foarte sincer si murdar.


4. Accesorii

Telefon cu touch screen si i-podul cu manele za best, piulita de la calorifer pe post de inel, si rucsac.


5. Studii

Irelevant


6. Loc de munca

On the Street


7. Venituri

Mari, de provenienta misterioasa

Orice asemnarea cu persoane cunoscute este pur intamplatoare.[3]

Unelte personale
Trusa de unelte