Campanii

De la Publicitate Enciclopedica

Salt la: Navigare, căutare

Cuprins

Campanii

Info pentru coordonatori de campanii (planificare strategica, analiza problemei etc.)
Ghid pentru actiuni directe
Ghid de participare publica

În accepţiunea noastră a face campanie înseamnă a te organiza pentru a schimba ceva care îţi afectează viaţa. O campanie, pentru a avea succes şi credibilitate, are nevoie de participarea şi sprijinul cât mai multor oameni care să-şi împartă sarcinile şi să asigure transmiterea mesajului lor către cât mai multe persoane. Deasemenea considerăm că o campanie nu poate avea succes fară o planificare anterioară. Mai multe informaţii despre planificarea şi implementarea campaniilor puteţi găsi în secţiunile de resurse a site-ului web.

http://campanii.ngo.ro sprijină campaniile bine fundamentate desfăşurate în spiritul valorilor democratice, a egalităţii şanselor, a respectului faţă de mediu şi care nu proliferează militantismul cu orice preţ.

Cum o campanie foloseşte informaţia ca materie primă, spaţiul web poate reprezenta un suport important pentru desfăşurarea campaniilor atât ca spaţiu de lucru (este privat) pentru partenerii campaniei ce trebuie să comunice eficient sau să folosească documente de lucru uneori confidenţiale cât şi ca spaţiu de promovare (este public) unde se pot găsi petiţiile în format electronic pentru a fi trimise către grupurile ţintă, mesajele care să atragă noi susţinători ai campaniei, documentele care fundamentează campania, comunicatele de presă şi ştirile care să ţină la curent publicul despre ultimele evoluţii ale campaniei. Deasemenea mediul Internet permite folosirea automatismelor sub forma şabloanelor (templates) sau a formularelor on-line ce uşurează mult munca celor ce organizează campanii.

Totuşi nu trebuie uitat că cyberactivismul sau o campanie on-line nu pot înlocui campania ce se desfăşoară prin metode clasice off-line. De aceea http://campanii.ngo.ro oferă suport on-line campaniilor ce se desfăşuară în lumea "reală" nu doar în cea "virtuală" a Internet-ului.

Dacă realizarea unui site web de o asemenea complexitate vi se pare foarte dificil, http://campanii.ngo.ro vine în întîmpinarea dvs. cu instrumentele sale prietenoase care vor face acest lucru foarte simplu.... mai mult...[1]

Campanii promovare on-line


Bannere, Banner-Exchange, E-mail Marketing, Classifieds

Alaturi de inscrierea in motoare de cautare, directoare si portaluri specializate, promovarea imaginii firmei Dvs, a produselor si serviciilor oferite se poate face prin campanii on-line dedicate, ce permit obtinerea unor rezultate rapide
Despre campaniile on-line de promovare
Exemple bannere realizate

Despre campaniile on-line de promovare
Avantajul campaniilor de promovare on-line il constituie rapiditatea promovarii web-sitului Dvs. comparativ cu rezultatele de durata ale inscrierii in motoare de cautare (in general 3-6 luni)
Firma noastra va ofera consultanta in conceperea, elaborarea si implementarea unor strategii de marketing care sa asigure promovarea eficienta a produselor/serviciilor in concordanta cu interesele firmei si integrarea in campaniile publicitare clasice (off-line).

Avand experienta in domeniul e-marketingului, echipa noastra va asigura planificarea si administrarea campaniilor Dvs. de promovare on-line, furnizandu-va si modalitati de analiza a rezultatelor (trafic, vizualizari, click-uri), instrumente vitale in succesul campaniilor on-line.
Va oferim:
Realizarea de bannere personalizate (GIF, JPG, Flash) si inscrierea in campanii banner-exchange;
Campanii CPC, AdWords;
Campanii de internet marketing (market research, classifieds);
Concursuri interactive;
Campanii e-mail marketing;
Newsletter-e trimise clientilor;... mai mult...[2]


Campanii electorale

Alegeri Parlamentare 2008

  • Informatii despre votul uninominal care se aplica incepand din acest an.
  • Detalii despre colegii uninominale, candidati si partide politice.


Vot uninominal cu compensare (mixt).

Sistemul de Vot pe baza caruia vom vota in toamna acestui an este diferit de cel folosit pana in momentul de fata pentru alegerea Parlamentului Romaniei. Alegerea senatorilor si deputatilor ce vor forma viitorul Parlament se va face intr-o mare masura pe baza votului uninominal, a votului direct, orientat catre un candidat, persoana.
De asemenea, o alta noutate a sistemului de vot, consta in faptul ca circumscriptiile electorale de pana acum, (ex.: Circumscriptia electorala nr. 34 judetul Sibiu, Circumscriptia electorala nr. 14 judetul Constanta) vor fi impartite in colegii uninominale pentru alegerea deputatilor si colegii uninominale pentru alegerea senatorilor.
La Alegerile Parlamentare 2008, intr-un colegiu uninominal pentru alegerea Senatului va castiga un singur senator, iar intr-un colegiu uninominal pentru Camera Deputatilor va castiga un singur deputat. Chiar daca prezenta la vot pentru aceste alegeri parlamentare va fi de sub 50%, nu va exista un al doilea tur de scrutin.
Glosar termeni:
Vot uninominal cu compensare (mixt): sistem de vot in care castigatori sunt declarati candidatii pe baza unor criterii cum ar fi; depasirea unui numar de 50% din totalul voturilor valabil exprimate in favoarea unui singur candidat si pe baza unei distribuiri a mandatelor in functie de rezultatele obtinute de competitorul electoral.(partid, alianta politica,etc.)
Circumscriptie electorala: delimitare teritoriala la care cetatenii sunt arondati, spre a vota,(cei care domiciliaza in raza delimitarii geografice respective) si care este impartita, in cazul alegerilor din aceasta toamna, in colegii uninominale pentru alegerea Camerei Deputatilor si colegii uninominale pentru alegerea Senatului.
Colegiu Uninominal: subunitate a unei circumscriptii electorale in care este atribuit un singur mandat (Ex. Colegii Uninominale pentru Senat, Colegii Uninominale pentru Camera Deputatilor).
Competitori electorali: partide politice, aliante electorale, organizatii apartinand minoritatilor nationale care participa la alegerile parlamentare in calitate de competitori, reprezentati de candidati.
Pentru ce votam la Alegerile Parlamentare 2008?
Cu ocazia Alegerilor Parlamentare 2008, votam deoarece avem libertatea sa alegem cine ne va reprezenta interesele in Parlamentul Romaniei.
Parlamentul Romaniei este organ reprezentativ suprem al poporului roman si unica autoritate legiuitoare a Romaniei. Parlamentul este bicameral, fiind alcatuit din Senat si Camera Deputatilor.
In toamna aceasta se organizeaza Alegerile Parlamentare, ocazie cu care fiecare dintre cetatenii cu drept de vot, va avea ocazia sa isi aleaga reprezentantii in cele doua camere ce compun Parlamentul Romaniei. Conform principiului separarii puterilor in stat, acesta, este principalul reprezentant al puterii legislative.
De ce sunt diferite Alegerile Parlamentare 2008? Alegerea senatorilor si deputatilor se va face intr-un mod uninominal cu compensare (mixt): printr-un vot uninominal direct si printr-o distribuire a mandatelor in functie de rezultatele obtinute de contracandidati intr-un singur tur de scrutin. Aceasta formula ramane valida chiar si daca participarea la vot va fi sub 50% din totalul persoanelor inscrise pe listele electorale.
Repartizarea mandatelor, si respectiv castigarea alegerilor parlamentare de catre candidati se va face in doua etape:
Prima etapa are drept obiectiv castigarea locurilor in Senat sau in Camera Deputatilor, fapt posibil doar daca un candidat va reusi sa colecteze un anumit numar de voturi in colegiul uninominal pentru care candideaza (conform legii 35/2008, colegiile uninominale sunt o noua forma de impartire a circumscriptiilor electorale in care este atribuit un singur mandat pentru fiecare colegiu uninominal).
Pentru a castiga din prima etapa a alegerilor parlamentare postul de senator sau deputat in colegiul uninominal in care candideaza, candidatul va trebui sa obtina peste 50% din voturile valabil exprimate in acel colegiu de Senat sau Camera Deputatilor.
De asemenea, competitorul electoral (partid politic, alianta electorala, organizatie apartinand minoritatilor nationale) de care apartine candidatul va trebui, fie sa treaca de pragul electoral de 5% din totalul voturilor valabil exprimate la nivel national pentru Senat sau Camera Deputatilor, fie sa castige 6 colegii uninominale pentru deputati si 3 colegii uninominale pentru Senat (chiar daca acestea nu reprezinta 5% din totalul voturilor valabil exprimate la nivel national).
Daca toate aceste conditii sunt indeplinite, candidatul este declarat automat castigatorul postului disputat in colegiul uninominal in care candideaza.
In colegiile uninominale in care nu sunt indeplinite conditiile de mai sus, mandatele disputate vor fi atribuite in etapa a doua a repartizarii mandatelor.
A doua etapa a repartizarii mandatelor de Senatori si Deputati in Parlamentul Romaniei urmareste sa atribuie mandatele necastigate de catre candidati in prima etapa a alegerilor parlamentare.
Acest proces de repartizare a mandatelor ce nu au fost castigate in prima etapa, se realizeaza printr-un calcul complex al rezultatelor obtinute de competitorii electorali, pe baza numarului de voturi inregistrate la nivelul circumscriptiilor electorale, rezultate care decid practic catre candidatii carui competitor vor fi distribuite mandatele din circumscriptiile electorale.... mai mult...[3]

Unelte personale
Trusa de unelte