Brokeraj

De la Publicitate Enciclopedica

Salt la: Navigare, căutare

Cuprins

Brokeraj

  • Operatiune de intermediere la bursa, efectuata de broker.
    Prestari de servicii efectuate de catre o agentie de brokeraj pe baza unei autorizatii date de catre comisia operatiunilor la termen, constand in:
    - negocieri de oferte de vanzare si/sau de cumparare de valori mobiliare in contul unor terti sau in cont propriu;
    - negocieri de oferte si perfectari de contracte pe piata la disponibil, la termen sau optiuni in contul unor terte persoane, subiect de drept comercial sau in cont propriu;
    - navlosiri, asigurari maritime si fluviale in contul unor persoane subiecte de drept comercial;
    - gestiuni pe baza de mandat pentru constituirea de garantii la contracte futures si pentru plata premium-ului la contractele cu optiuni perfectate in contul unor terti;
    - negocieri in baza unui mandat in scopul obtinerii de credite de la banci pentru acoperirea partiala a tranzactiilor la termen.[1]
  • Cum alegem firma de brokeraj prin care jucam la bursa
    Decizia alegerii brokerului nu trebuie sa se bazeze intr-o masura foarte mare pe nivelul de comision: servicii mai bune inseamna comisioane putin mai mari.
    Cistigul unui investitor pe piata de capital se bazeaza intr-o masura foarte mare pe priceperea si resursele firmei de brokeraj si ale brokerilor sai, si intr-o masura mai mica pe elemente mai vizibile precum nivelul comisionului. De aceea, inainte de a alege casa de brokeraj este bine sa se realizeze o documentare initiala. Aceasta se face pornind de la lista de societati de brokeraj de pe site-ul BVB, sectiunea intermediar.
    Elementele care trebuie avute in vedere la alegerea companiei de brokeraj sint urmatoarele: diversitatea serviciilor oferite (exista tranzactionare online?, se ofera consultanta?, se ofera servicii mai bogate, pe linga tranzactionarea clasica de actiuni?), nivelul de deschidere si transparenta (cine sint actionarii firmei?), care este echipa care se va ocupa de investitii, modul de prezentare a site-ului, utilitatea acestuia, rapoartele si serviciile de analiza si informare oferite, partenerii si proiectele in care s-a implicat firma, mesajele transmise etc.
    Dupa alegerea casei de brokeraj este bine sa ne interesam despre rapoartele pe care le ofera aceasta cu privire la emitentii listati la BVB. De asemenea, trebuie sa aflam daca exista sisteme de analiza tehnica si fundamentala si care sint cunostintele brokerului despre piata de capital... mai mult...[2]
  • Topul caselor de brokeraj in luna iunie CA IB Securities a incheiat tranzactii la Bursa de Valori Bucuresti (BVB) si pe piata Rasdaq in valoare de 795,13 milioane lei. La Bursa Monetar Finanicara si de Marfuri Sibiu, casa de brokeraj a incheiat in iunie doar 190 de contracte, potrivit NewsIn.
    La Bursa de Valori Bucuresti, pozitia secunda in topul lunii iunie a fost ocupata de Swiss Capital, cu o valoare a tranzactiilor de peste 467,45 milioane lei, urmata de Raiffeisen Capital & Investment, cu 312,44 milioane lei.
    In primele sase luni de tranzactionare ale anului, cea mai activa casa de brokeraj la Bursa de Valori Bucuresti a fost tot CA IB Securities, cu tranzactii in valoare de 1,94 miliarde lei, urmata de Swiss Capital, cu 1,69 miliarde lei, si de Raiffeisen Capital & Investment, cu 1,43 miliarde lei. In total, pe piata titlurilor listate la Bucuresti au activat 75 de case de brokeraj.[9am.ro ... mai mult]...[3]

Brokeri

LISTA COMPLETA DE BROKERI AUTORIZATI DIN ROMANIA
A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z [4]

Top brokeri

PiataAnulLuna
BVB20082afisare
BVB-Rasdaq20082afisare[5]

Soft brokeri asigurări

Borderouri
Softul de asigurari permite inregistrarea ratelor politelor, politelor in alb (in caz de retur) sau a politelor anulate pe borderouri. Programul ofera posibilitatea brokerului de a tipari borderouri in format tipic asiguratorului. Borderourile pot fi, de asemenea, salvate in Microsoft Excel sau " PDF " ( ... vezi captura )
Gestiune polite
Permite urmarirea politelor de la intrarea lor in gestiune pana la returul catre asigurator. Softul perminte brokerilor de asigurare gestiunea pe fiecare agent in parte (predarea de polite in alb catre agent, returul lor pe un proces verbal etc.). Politele in alb returnate de un agent pot fi predate catre un altul, in vederea emiterilor. ( ... vezi captura )
Rapoarte CSA
Aplicatia permite generarea raportarii trimestriale catre CSA, generand numarul de contracte si valoarea primelor intermediate in perioada de raportare, comparativ cu exercitiul in curs defalcat pe clase de asigurari si asiguratori. Clasele de asigurari vor fi definite de catre utilizatorul aplicatiei in momentul configurarii initiale a aplicatiei. ( ... vezi captura )
Nivele de acces
In aplicatia AsigManager pot fi definiti un numar nelimitat de utilizatori, pe fiecare dintre acestia putandu-se stabili drepturi si restrictii. Astfel, un utilizator poate fi definit doar pentru a introduce date in baza de date, altul pentru vizualizare rapoarte etc. In plus, asupra restrictiilor din program se pot defini reguli pentru utilizatori, care pot ingradi sau mari libertatea de folosinta a softului de asigurari.
Operatiile de introducere polite si borderouri sunt jurnalizate de catre aplicatie, astfel incat oricarei inregistrari i se " ataseaza " utilizatorul si data la care s-a realizat. ( ... vezi captura )
Comisionare agenti
Aplicatia permite stabilirea comisioanelor, atat pentru societatea de brokeraj, cat si pentru agentii (colaboratorii) brokerului. Comisionele pot fi introduse ca procent din prima incasata, ca procent din procentul brokerului sau ca si valoare absoluta din prima (doar pentru societatea de brokeraj, in situatii atipice). Comisioanele se introduc o data de inceput, semnificand data de la care aceste comisioane intra in vigoare. De asemenea, comisionale pot fi stabilite pentru structuri de tip MLM (structura piramidala).
Rapoartele aplicatiei permit generarea de fise cu valorile de platit agentilor pentru ratele incasate de acestia intr-o anumita perioada. Brokerul de asigurari poate urmari comisioanele platite agentilor, precum si diferenta de comision care ii revine acestuia. ( ... vezi captura )
Gestiune alte documente
Softul permite urmarirea gestiunii si a altor documente, precum chitante si suplimente. Urmarirea gestiunii se face in mod asemanator cu urmarirea gestiunii politelor, acestea putand fi predate mai multor agenti la intervale succesive de timp. ( ... vezi captura )... mai mult...[6]

Unelte personale
Trusa de unelte