Abuzuri

De la Publicitate Enciclopedica

Salt la: Navigare, căutare

Cuprins

Abuzuri

Abuzul verbal: cat de mult te afecteaza?
Cuvintele dure sunt "un agent de fermentatie" pentru sentimentele noastre
Hartuirea publica
Hartuirea publica este asemanatoare hartuirii sexuale, exceptia constand in faptul ca acest tip de hartuirea se desfasoara in locurile publice - dupa cum ii spune si numele.
Abuzul emotional
Abuzul emotional sau psihologic implica orice atitudine comportamentala verbala ori non-verbala care produce un impact negativ asupra emotiilor unei persoane.
Abuzuri impotriva femeilor
Tot mai multe femei sunt atacate verbal fiindu-le inoculate opresiunea, mania, teama si lipsa de incredere in sine. Cati barbati sunt agresati verbal? O mica fractiune comparativ cu numarul femeilor.
Violenta domestica impotriva femeilor
Hartuirea domestica se poate intampla oricui fara a tine cont de varsta, statut economic, rasa sau backgroud educational. El isi cere scuze si promite ca nu o sa se mai repete...... mai mult...[1]

Abuzul de incredere

  • Infractiune care face parte din categoria infractiunilor contra patrimoniului

( avutului personal sau particular sau public), asezate in t. III, art. 213, C, pen., partea speciala si consta in insusirea unui bun mobil ala altuia, detinut cu orice titlu, sau dispunerea de acest bun pe nedrept, ori refuzul de a-l restitui.[2]

Abuzuri sexuale

  • Abuzul sexual - cancerul relatiilor sexuale

Abuzul sexual este unul din cele mai groaznice lucruri care se pot intampla, pentru ca te marcheaza pentru tot restul vietii tale, pentru ca din acel moment oribil va fi tot timpul in sufletul tau si pentru ca iti va influenta toate relatiile interumane. In timp, amintirile se estompeaza, se pot face tratamente psihologice si cate si mai cate, dar trauma trece niciodata, este ca o cicatrice care va ramane permanent, si exact ca orice alta cicatrice o poti ascunde dar nu o poti face sa dispara si din pacate inca nu s-au descoperit operatii estetice pentru astfel de cicatrici.

Cateodata sunt pur si simplu uimita de cum sunt privite aceste crime, pentru ca abuzurile sexuale sunt crime la adresa demnitatii si intimitatii fiecaruia dintre noi. Aud replici de genul: �si-a cautat-o de una singura!�. Hei, oameni buni, treziti-va la realitate! Nimeni nu isi doreste asa ceva, absolut nimeni, cred ca numai o persoana blocata sa perceapa ce inseamna abuzul sexual, de fapt mai rau de atat, o persoana incapacitata emotional, poate sa creada ca ti se intampla asa ceva pentru ca �ai cautat-o�. Ca sa nu zic ca victimele incep sa dea vina pe ele pentru ce li s-a intamplat: �daca nu ma imbracam asa, daca nu faceam asa, daca nu vorbeam asa, poate nu se intampla�. GRESIT !!!! Singura vina apartine abuzatorului, despre care cred ca nu e o fiinta umana ci o subspecie. Abuzurile sexuale nu au legatura cu mediul social din care provii, cu comportamentul victimei sau cu educatia. Ele se gasesc in toate mediile, la persoane educate si la persoanele fara educatie, la persoane care te impresioneaza cu masca lor de comportament civilizat.... mai mult...[3]

Forme de abuz asupra copiilor

  • Peste 40 de milioane de copii sub 15 ani cad victime violenţei în fiecare an, însă în ciuda acestui fapt, 97% nu beneficiază de aceeaşi protecţie legală împotriva violenţei ca si adultii, arată "Studiul Global al Naţiunilor Unite privind violenţa asupra copiilor". Deşi Romania se află printre puţinele ţări din lume în care legislaţia interzice folosirea pedepselor corporale asupra copilului, totusi, specialiştii sunt de părere că mai avem de lucrat la acest capitol, întrucât o mare parte a românilor sunt încă de părere că bătaia "e ruptă din rai".

Doar 16 ţări au interzis aplicarea violenţei împotriva copilului, în timp ce 153 permit pedepsele corporale, ceea ce înseamna că peste 1,5 miliarde de copii traiesc în ţări în care acest fenomen e legal.

De asemenea, 106 ţări nu au suprimat pedepsele fizice în şcoli, iar în 147 de ţări, acestea nu sunt restricţionate în instituţiile de îngrijire alternativă. Organizaţia "Salvaţi Copiii România" a propus în 2003 introducerea unui articol de lege care să intrezică pedepsele corporale aplicate copiilor.

În urma unui lobby susţinut la nivelul decidenţilor politici si al parlamentului, s-a obţinut interzicerea oricăror forme de abuz împotriva copilului, atat în spaţiul public, la şcoală, cât şi acasă, prin Legea 272/2004 privind protecţia si promovarea drepturilor copilului, articolele 28 si 90. "Masurile de disciplinare a copilului nu pot fi stabilite decât în acord cu demnitatea copilului, nefiind permise sub nici un motiv pedepsele fizice", se arata la punctul 2 al articolului 28 din legea citata. Astfel, Romania a devenit una dintre puţinele ţări ce au suspendat violenţa împotriva copiilor.

Jumătate din parinţii români folosesc bătaia ca metodă de disciplinare. În ciuda acestei legi, potrivit statisticilor Poliţiei Române, 47,2% din părinţi spun că folosesc bătaia ca metodă de disciplinare a copilului, iar 84% din copii declară ca sunt batuţi de părinţi. De asemenea, în 75% din şcoli se înregistrează fenomene de violentă, iar 48,1% din copiii din instituţii afirmă că sunt pedepsiţi prin bătaie de către personalul didactic.

Conform unui studiu realizat de UNICEF, pedepsele fizice în România deţin cea mai mare pondere în mediul rural. Astfel, 87% din parinţii de la sate ce au copii cu vârste cuprinse între 3 si 5 ani, respectiv 78% din parinţii ce au copii de 6-7 ani, au declarat că le aplică acestora pedepse fizice. În mediul urban, violenţa fizică are o pondere mai mică (52,6% la copiii între 6 si 7 ani si 50,2% la cei între 3 si 5 ani).

Majoritatea părinţilor au afirmat că trag o palmă copilului fară sa-si dea seama si nu consideră acest fapt un abuz fizic. "Chiar dacă avem o lege ce interzice bătaia si tratamentele umilitoare, ea nu e cunoscută şi aplicată. Trebuie dezvoltate campanii de informare si programe de pregatire a parinţilor. Avem nevoie de programe susţinute de educaţie, care să schimbe mentalitatea adulţilor în sensul recunoasterii copilului ca persoană cu drepturi depline", a declarat preşedintele organizaţiei "Salvaţi Copiii", Gabriela Alexandrescu.... mai mult...[4]

Unelte personale
Trusa de unelte